Profiel

Over Lokollo Advocatuur

Mr. Brian Lokollo is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Groningen. In de bachelor van de studie Rechtsgeleerdheid heeft hij alle rechtsgebieden leren kennen. In de masterfase heeft hij gekozen voor strafrecht. Hiervoor heeft hij wekelijks zittingen bijgewoond.

“Na een loopbaan in de ICT besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe ontwikkeling. De keuze voor Rechtsgeleerdheid is niet opvallend, aangezien het past bij mijn leergierigheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid. Alle rechtsgebieden hebben hun charmes, maar vooral strafrecht vind ik interessant. Een strafzaak is erg boeiend en spannend, vanwege de vele perspectieven op zo’n zaak en het feit dat je de persoon achter de verdachte leert kennen.

Mensen optimaal hulp bieden, dat vind ik belangrijk. Door vertrouwelijk en op deskundige wijze met cliënten om te gaan, kan ik ze ook daadwerkelijk optimaal van dienst zijn. Ook het dagelijks volgen van alle ontwikkelingen op alle rechtsgebieden draagt bij aan die service.

Een kritische en sterk analytische blik heb ik al in mijn tijd als ICT’er steeds weten te hanteren. Daarnaast kenmerkt een sociale omgang mij. Dat vind ik uitermate belangrijk voor een advocaat. En dáár maak ik het verschil: de tijd nemen voor een gesprek, geduldig zijn en wensen vertalen in daden.”

Achtergrond
2005 – 2012
Opleiding Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit te Groningen
Master: strafrecht.

2012
Student-stagiair, advocatenkantoor
Focus: advocatenondersteuning.

2012
Telemarketeer
Focus: interesse wekken bij besluitvormers van Juridische Zaken voor een juridische portal.

tot 2011
Verscheidene ICT-functies bij Cap Gemini, als zzp’er en bij TKP
Focus: testen van informatiesystemen.

Comments are closed.

lokollo_advocatuur_beeldmerk